În minivacanța de Sfânta Maria, românii au luat cu asalt plaiurile mioritice, iar unul dintre locurile alese este Bucovina. Regiunea din nordul țării reprezintă și destinația preferată a turiștilor străini, așa că în aceste zile a fost aglomerație mare acolo.
Bucovinenii sunt recunoscuți pentru ospitalitatea lor și dorința de a le oferi celor veniți la ei un sejur de neuitat, în care relaxarea este cuvântul care face legea.
De la plimbări în natură cu șareta/cărțuța şi rafting pe râurile învolburate până la hore jucate împreună cu gazdele, turiștii au simțit din plin gustul Bucovinei.
Care a fost „condimentat” cu grătare și ceaune încinse puternic, iar meniul a cuprins coaste de porc, muşchiuleţ, pastramă de oaie, cartofi în untură şi balmoş.
„Toate sunt foarte gustoase, aşa cum se mânca pe vremuri şi pregătite într-un mod autentic. Îmi place foarte mult şi locul unde luăm masa, locul unde se prepară bucatele, în aer liber. Simţim anii copilăriei”, povestește o turistă într-un reportaj difuzat de Observator Antena 1.
La o altă pensiune din Bucovina, turiştii au avut parte de experienţă inedită, fiind cazați într-o casă veche de 100 de ani, modernizată.
„Am făcut această casă tradiţională cu retuşuri moderne. Te simţi ca la bunici. E ca şi cum ai copilărit într-un sat la munte şi vii la bunici în vacanţă, aşa cred că se simt şi turiştii nostri”, spune Florin Buzilă, proprietar pensiune.
„Am venit să petrecem zile frumoase, să ne relaxăm, să vedem ce e mai frumos în Vatra Dornei şi să ne bucurăm de priveleliştea care ne-o oferă”, se bucură un turist.
O noapte de cazare în Bucovina începe de la 300 de lei şi ajunge până la 1.000 de lei, în cazul celor care optează pentru „ultra all-inclusive”.
Experienţa completă înseamnă drumeţii, picnic şi câteva activităţi distractive în natură.
De exemplu, turiştii pot alege să se plimbe cu căruța, timp in care vor descoperi farmecul satelor de munte, dar și peisaje pitorești.
„Cei care sunt pentru prima oară în destinaţie îşi doresc să aibă o experienţă autentică, să facă drumeţii, să se plimbe cu bicicleta pe trasee. Cei care sunt dornici de puţină adrenalină pot să facă river rafting, caiac canoe, sunt numeroase activităţi în natură pe care aceştia pot să le facă”, zice Mihaela Cocârţă, manager de destinaţie turistică.
Gradul de ocupare al pensiunilor din Bucovina a fost de aproape 100% în aceste zile.
CITEȘTE ȘI: